28 жовтень о 17:29 

Бренд LOGVIN створив прикраси з «мартинівським чоловічком», щоб підтримати музей
Logvin jewelry – український бренд прикрас таємничих змістів, випустив нову колекцію «Скарб» спільно зі Скарбницею Національного музею історії України. Музей розповідає про народи, що жили на території України впродовж тисячоліть, за допомогою шедеврів ювелірного мистецтва. Тож така співпраця зближує історію та сучасність, робить нашу спадщину стильною частиною сьогодення.

Засновників бренду Вадима та Світлану Логвиненко надихнув на співпрацю Мартинівський скарб – один із найвідоміших антських скарбів, які належать до доби «ранніх» слов’ян (6–7 століття). 89 знахідок з нього зберігаються у Скарбниці, а ще 27 – у Британському музеї.



Найвідоміші артефакти зі скарбу – фігурки «танцюючих» чоловічків та коней, свого часу стали науковою сенсацією. Вони виконані зі срібла та частково позолочені.

LOGVIN з дозволу музею використали в своїй колекції зображення «мартинівського чоловічка». Дослідники висували різні версії щодо використання такого предмета: прикраса одягу, оздоблення сідел або щитів як оберіг, ритуальна функція.

Означена співпраця має ще й благодійну мету. Засновники бренду збирають кошти на відцифрування та каталогізацію культурної спадщини музею. Вони робитимуть це шляхом аукціону та відрахування 15% прибутку від своєї колекції. Мета – зібрати щонайменше 150 000 гривень.

До колекції «Скарб» увійшли масивний перстень, сережки, кольє з коралів зі срібним кулоном у формі монети, а також брошка. Всі аксесуари прикрашає зображення «мартинівського чоловічка». Прикраси виконані в характерному стилі бренду – біле срібло та часткова позолота у стародавній техніці кеумбу, що дозволяє виробам із часом набувати індивідуальності. Кожну прикрасу в колекціях LOGVIN створюють вручну.

Колекція «Скарб» уже доступна на сайті бренду за посиланням: https://logvin.jewelry/treasure

А ось відео про сам скарб https://www.youtube.com/watch?v=5Bjn8DaW4dQ