17 жовтень о 23:43 

Знайомимо вас з авторами, роботи яких представить Виставка ювелірних творів «Україна, яка бореться».
Володимир Балибердін – член Національної спілки художників України та Спілки дизайнерів України, лауреат премії ім. Катерини Білокур, лауреат премії ім. Тетяни Яблонської, має відзнаку «За здобутки в образотворчому мистецтві», очолює секцію декоративно-прикладного мистецтва Київської організації Національної спілки художників України.

Працює в кількох творчих напрямках декоративного мистецтва: ювелірне, скульптура, створення артоб’єктів природних матеріалів. Організатор, куратор та учасник численних виставок, пленерів, мистецьких акцій в Україні та за кордоном.

Як художник-ювелір Володимир майстерно використовує різноманітні технологічні прийоми художньої обробки металу, кістки, перламутру, коштовного каміння та техніку гарячої емалі. В колекції Скарбниці Національного музею історії України зберігається шість ювелірних творів Володимира, виконаних в техніці різьблення по кістці та перламутру. Ювелірні твори складні за технікою виконання, їх можна легко впізнати, що свідчить про особливий стиль художника. Своєрідна авторська манера використання українського орнаменту, яку варто назвати балибердинським стилем, базується на національній традиції, але не зводиться до неї, а збагачує, переосмислює в нових історичних умовах.

Володимир Балибердін живе в місті Києві.



За час великої війни Володимир створив серію прикрас із гільз, що потрапили до нього після оборони та звільнення Київщини. Автора надихнула ідея перетворити жах і страхіття війни, що були уособлені в цих гільзах, – в красу. Автор так пояснює ці твори: “Всі, хто вклав свої сили, любов та життя в нашу Перемогу, назавжди в нашому серці”.

🔸Більше про творчість Володимира Балибердіна: https://www.academia.edu/51142438/

а також на його сторінці – https://www.facebook.com/jewelerbvi

Виставка організована в рамках проєкту «Ланцюг солідарності» і проходить паралельно з фестивалем SMCK ON REEL.