Скарбниця Національного музею історії України додає подію.
30 червня о 10:56
3 липня О 13:00 – 14:00

Кураторська екскурсія виставкою «Європейська Україна. Доба Мазепи»
Україна – це Європа. Аксіома яку не треба доводити. Чи треба?
Що ж, ми готові продемонструвати, що Україна здавна була частиною європейського культурного простору.
У фокусі уваги виставки “Європейська Україна. Доба Мазепи” зосереджені культура, освіта та політичні погляди української еліти доби козацької держави – Гетьманщини. Ми поговоримо про ідеального правителя, демократичні традиції цієї держави, стосунки з найближчими і не тільки сусідами, побут і меценатство козацької еліти, яскравим представником якої був гетьман Іван Мазепа.
Ця людина зробила вибір який зробила Україна і 300 років потому. Це вибір на користь Європи. Під час сучасної повномасштабної війни Україна щодня на передовій виборює право бути вільною демократичною державою, як, власне і протягом всієї своєї героїчної історії.
Та нині ця боротьба вирізняється безпрецендентною підтримкою країн Європи, а також решти вільного світу.
Переконані, що дружні стосунки з цими країнами будуть такими ж великими і плідними як тисячолітня історія минулих століть.
Екскурсію виставкою «Європейська Україна. Доба Мазепи» проведе співкуратор виставки ЯРОСЛАВ ЗАТИЛЮК, кандидат історичних наук, старший науковий співробітник Національного музею історії України
Початок екскурсії у неділю, 3 липня, о 13:00 за адресою: вул. Лаврська, 9, корпус 12 (територія Києво-Печерської лаври), Скарбниця Національного музею історії України. Вхід до Лаври через головну браму.
Для участі потрібно попередньо зареєструватися за телефоном (044) 280-13-96.
____________________________________________
Вартість участі – 150 грн, для пенсіонерів, студентів, школярів – 90 грн (без додаткової плати за вхід до музею чи до Лаври)