14 червня о 08:31

Наш музей входить в новий ритм роботи. І відтепер щонеділі о 13-00 будуть проходити якісь заходи – лекції наукових співробітників або ігрові екскурсії для дітей.

https://goldenukr.com.ua/ffiles/fb2022-06/14.jpg

У неділю, що минула, відбулася лекція Юрія Полідовича, присвячена феномену скіфо-античного мистецтва IV століття до н.е. Розповідь була сконцентрована на 7 коштовних виробах, які, без сумнівів, можна назвати шедеврами. Вони походять з найвидатніших та найвідоміших скіфських курганів – Мелітопольського, Товстої Могили, Куль-Оби, Чортомлика, Солохи, Гайманової Могили.

Наступної неділі очікуємо на нову лекцію-мандрівку. Відвідувачі зможуть більше дізнатися про археолога і поета Бориса Мозолевського, побачити унікальні кадри з розкопок кургану Товста Могилу, пережити неповторну мить, коли було знайдено золоту пектораль, спростувати небилиці та фейки, що розповідають про неї, та пройти її колами у пошуках смислів. На вас чекатиме шлях до пекторалі.
Ми глибоко вдячні українським воїнам, які боронять нашу землю. Саме завдяки їм ми маємо змогу збиратися з вами і говорити про давні часи.