24 травня о 15:12

Запрошуємо до онлайн огляду виставки «Пектораль. Знахідка століття», що діяла у приміщенні Скарбниці із 30 липня 2021 по 30 січня 2022 року.

👉https://nmiu.org/…/onlain…/vystavka-zolota-pektoral

Ми підготували її у співпраці із Інститутом археології НАН України та за підтримки МКІПУ. Відкриття приурочили до 50-го ювілею завершення робіт на кургані Товста Могила на Дніпропетровщині. На виставці вперше представили все розмаїття речей, знайдених в усипальниці родини скіфського правителя.

Ключовий предмет експозиції – оригінал золотої пекторалі, який представили вперше з початку війни, тобто із 2014 року. Оскільки виставка викликала неабиякий резонанс, ми вирішили представити її в діджитал форматі. Тут ви зможете поринути в атмосферу археологічних розкопок завдяки численним архівним фото та цитатам із польового щоденника керівника досліджень Бориса Мозолевського; а також на власні очі побачити витончену роботу грецьких ювелірів завдяки світлинам речей.

На сторінці виставки ви також знайдете кураторські екскурсії за основними розділами виставки, один із яких присвятили золотій пекторалі.

Ця онлайн виставка є першою в циклі майбутніх проєктів, присвячених виставкам, що проводилися у стінах Скарбниці та головній будівлі музею.

Інститут археології НАН України – Institute of Archaeology of the NASU Міністерство культури та інформаційної політики України