7 травень о 09:43

#Історія_предметів  Філіжанка міцної віденської кави вранці – це майже розкіш. Пити її маленькими ковтками, насолоджуючись запашним напоєм, ледь торкаючись губами розпеченого вінця срібної філіжанки…

Цю срібну філіжанку було виготовлено у Відні 1856 року майстрами, які позначали свої роботи клеймом «T&C» у квадратному щитку.

Вона схожа на квітку, що розкрила свої чотири пелюстки. На кожній з пелюсток у рельєфі викарбовано квіти. Кожну квітку оточують округлі листочки із загостреними кінчиками. Їхня поверхня оброблена канфаренням, що створює ефект сяйва, яке мовбито розходиться від квіток.

Нагадує рослинні мотиви і ніжка. А внутрішня поверхня філіжанки підсвічена золотінням.

Ручка складена з вигнутих скобочок, з’єднаних між собою і в декількох місцях прикритих листочками, також вкритих канфаренням.

…У вигинах стінок так зручно ховатися ранковим сонячним променям, аж поки філіжанку не заповнює духмяна кава. Її аромат заповнює кімнату, а карбовані сяючі квіти мовбито відтворюють цей всепроникливий дух. І ланки ручки – від маленької знизу до більшої угорі – мов місточок від вчора до сьогодні, від сну до реальності.

.

Допомогти на ремонт авто підрозділу, де служить наш співробітник Олександр Хоменко:

https://send.monobank.ua/jar/6hxMRaWtJT

5168 7520 2962 9303

PayPal: lesiakhomenko2005@gmail.com