21 квітня о 15:21 

Друзі, давайте разом допоможемо пану Олександру та його побратимам відремонтувати їхнє авто, адже від цього залежить виживання наших захисників!
Підрозділ нашого співробітника, історика Олександра Хоменка повернувся на ротацію. За цей час нашим захисникам конче необхідно відремонтувати автомобіль, який зазнав пошкоджень від перебування на фронті. На жаль збір, який проводить дружина Олександра, наразі практично зупинився.
Друзі, давайте разом допоможемо …
Наталка Позняк
20 квітня о 11:38

Що у вас на думці? – питає “Фейсбук”

А я вже кілька днів намагаюся зрозуміти, що я роблю не так? Чи це ламаються алгоритми ФБ, чи зламалася я сама?

Місяць тому практично за тиждень ми зібрали майже 250 тисяч гривень на екскаватор, який став надійним помічником хлопців і значно полегшив і пришвидшив “воєнно-польові роботи”.

Нині ж за два тижні на ремонт бойових авто ми зібрали трішки більше за 20 тисяч:

10000+4335 на приватівських картках і

7900 на монобанці.

Намагаюся зрозуміти, в чому причина. Бачу їх кілька:

1. На ФБ кожен другий допис (принаймні в моїй стрічці) – це збір. Переважно на не менш нагальні справи: авто на передову, дрони, РЕБи. І на не менш солідні суми. Сама, по можливості, кладу, скільки можу – і на свої збори, і на “дружні”.

Але є одне “але”… На “нове” авто на передову кошти збираються набагато швидше, ніж на ремонт. Хоча ремонт обходиться в на порядок меншу суму, а “нове” авто з-за кодону часто теж потребує ремонту. В обох випадках хлопці лишаються без “коліс”, але в нашій свідомості “нова” машина пріоритетніша, ніж ремонт старої. Парадокс?

2. Донатять переважно тим, хто на “нулі”. І це правильно. Бо там від швидкості поповнення втраченого майна і обладнання залежить життя. Але з іншого боку, ротація – це золотий час, коли можна спокійно, без напрягу, довести все до пуття і відновити (там, де ще є така можливість) бойові якості авто. Бо, коли за два-три місяці хлопці повернуться до виконання бойових завдань, їм буде не до цього. Та й на нулі СТО працює не так надійно, як у Києві.

Може ще хто знає причини такого спаду інтересу до наших рахунків – напишіть в коментарях. Може я чогось не знаю і не враховую?

Так, я знаю, що машини будуть відремонтовані. Що не зберемо ми – хлопці докладуть зі своїх “бойових”. Бо це їхні життя і безпека. Їхні і їхніх побратимів. Але при цьому, перед виїздом на “нуль” вони і їхні родини знову залишаться “на нулі”. Перепрошую за каламбур, але такі реалії.

Запрошую до дискусії на тему “як допомогти бійцям з ремонтом бойових корчів”? Повірте, що за капіталовкладеннями часто воно наздоганяє і дрони, і РЕБ, і інші нагальні потреби передової.

І прошу не забувати про нас.

Рахунки незмінні.

5168 7520 2962 9303

PayPal: lesiakhomenko2005@gmail.com

P.S. Сьогодні, кажуть, День подяки волонтерам. Багато хто шле мені вітання. А я сиджу і розумію, що без вас я абсолютно безсила. Бо навіть всієї моєї зарплати і Сашкових бойових не вистачить, щоб закрити потреби підрозділу. Тому найкращі вітання – 20-50-100 грн на рахунки.

Бо найбільше щастя для волонтера – черговий закритий гертальт.