2 листопад о 09:40

💠 Чи боїшся ти темряви? Якщо запитати про це дітей, то переважна їх більшість відповість ствердно. І то є цілком природнім, бо темрява ховає в собі невідоме, збуджує уяву та породжує образи 👻, які розвіюються з першими променями Сонця.

🌀 Люди здавна боялися темряви. Недарма з ніччю і темрявою пов’язано багато страшних переказів і легенд. Але хіба буває світло без тіні? І чи розуміли б люди, що таке день, якби не було ночі? Про це знали давні герої, які погоджувалися на мандрівку у темряві, щоб подолати свої страхи й стати сильнішими.

🙋‍♀️🙋 Інтерактивна екскурсія для дітей 10–12 років, що пройшла минулої неділі, була присвячена саме такій темряві, а також образам, які мінливо проявляються під її покровом, та героям, які готові здолати будь які перепони, переборюючи свої страхи. Та й юні відвідувачі зібралася у неділю не з боязких, а їхня цікавість до стародавніх міфів та легенд перемогла всі сумніви та наповнила серця хоробрістю. 🤓

🌀 Під час екскурсії учасники познайомилися з міфами та віруваннями давніх народів про Потойбіччя, подолавши шлях, яким прямували найвидатніші герої греків та скіфів. А допомогли їм у цьому наші богині – грецька Персефона (Анна Сергієнко) і скіфська Апі (Катерина Костюченко).

🌀 Цей шлях (хоч і проходив він не страхітливими незвіданими стежками Потойбіччя, а освітленими музейними залами) не був простим, бо для того, аби повернутися у свій світ, довелося подолати численні випробування. 💪

А чи є сміливці, які не злякається кинути виклик темряві наступного разу?💪 Слідкуйте за нашими анонсами. 📋

📸 Вікторія Сідорова
2 листопад о 09:40
 

Інтерактивна екскурсія «Чи боїшся ти темряви?».

Дійство починається! Стережися, необачний мандрівниче, ти входиш у царство Персефони.

29 жовтня 2023 року