8 червень о 08:11

4 червня, у неділю, на честь Дня захисту дітей у нашому Музеї відбувся особливий Дитячий день.🎉

Це було три нові заходи – інтерактивні екскурсії, що охопили наші виставки.

🤹‍♀️ О 12:30 на інтерактивній екскурсії «Чи боїшся ти темряви?» юні відвідувачі знайомилися з міфами та віруваннями давніх народів про потойбіччя, подолавши шлях, яким прямували найвидатніші герої греків та скіфів. Супроводжували мандрівників дві богині – грецька Персефона (Анна Сергієнко) і скіфська Апі (Катерина Костюченко).

Простим цей шлях не був, бо для того, аби повернутися у свій світ, довелося подолати численні випробування. Та наші відвідувачі не з тих, хто може злякатися темряву. Вони сміливо кинули їй виклик та здолали всі перепони.

🌼 О 14:00 під керуванням Ольги Дударєвої розпочався квест «Краса, що єднає і перемагає». Юні відвідувачі спочатку ознайомилися з традиційною культурою кримських татар, з’ясували, що спільного вона має з культурою українською, та дізналися, що означають символи традиційного кримськотатарського орнаменту. А вже потому, використовуючи їх, вони створювали власні листівки-побажання.

🦹‍♀️ О 15:30 розпочався третій захід – інтерактивна екскурсія «Terra Cosaccorum», на якій юні учасники за допомогою Ольги Дударєвої дізналися про те, як була влаштована козацька держава та яким мав би бути її ідеальний правитель. Далі було запропоновано створити власний герб та взяти участь у гетьманській раді. А на останок завдяки нашій дружній команді – Юркові Єжелю, Катерині Костюченко, Ярославу Недобору та Анні Сергієнко – діти спробували себе у запальному гайдуцькому танку. 🕺🕺🤸‍♀️

І це тільки початок, бо влітку на малечу чекає ще чимало цікавого. 🗓 Слідкуйте за анонсами та приходьте до Музею! 🚶‍♀️🚶🚶‍♂️

.

🇺🇦 Допомогти захисникам України – https://bit.ly/3qbDpnc 🇺🇦

.

#ДитячіЗаходи #квест #дозвілля #КанікулиУМузеї

Дитячий день у Скарбниці Національного музею історії України.
Інтерактивна екскурсія «Чи боїшся ти темряви?».
У світі богині Апі (Катерина Костюченко).

4 червня 2023 року




Дитячий день у Скарбниці Національного музею історії України.
Квест «Краса, що єднає і перемагає».
Проводить Ольга Дударєва.

4 червня 2023 року