15 травня

18 травня  ЧЕТВЕР О 10:00 – 17:00
Міжмузейний проєкт «Краса, що єднає і перемагає»

18 травня у Міжнародний день музеїв запрошуємо відвідати низку безкоштовних екскурсій та заходів в межах міжмузейного проєкту «Краса, що єднає і перемагає», що пропонує пошукати відповіді на такі питання:
• Чим ми є унікальні та цікаві всьому світу?
• В чому основа нашої культурної і національної ідентичності?
Проєкт також приурочений до Всесвітнього Дня вишиванки та Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу, які відзначатимуть 18 травня.

З 10:00 до 17:00 буде вільний вхід до:

• Національного Музею українського народного декоративного мистецтва
• Національного заповідника «Києво-Печерська Лавра»
• Скарбниці Національного музею історії України

❗️Якою є українська вишиванка і чому вона стала ознакою національної ідентичності ви зможете дізнатися відвідавши виставку в Національному музеї українського народного декоративного мистецтва, де представлені українські вишиті сорочки кін. ХІХ поч. ХХ ст.
Як вишиванка змінила долю геніальної народної художниці Марії Примаченко? Відповідь на це запитання знайдете на виставці творів Марії Примаченко «Людям на радість».

❗️У Великій лаврській дзвіниці пропонуємо до огляду виставку «На крилах натхнення», де можна побачити твори, народжені талантом і фантазією самих музейників. Також, спеціально до свята представлено унікальну пам’ятку гаптування кінця XVII – початку XVIII ст. черниць Києво-Вознесенського жіночого монастиря (з фондів Національного заповідника «Києво-Печерська лавра»).

❗️Скарбниця Національного музею історії України пропонує відвідати виставку про культуру кримськотатарського народу «MIRAS. Спадщина» та пройти квест виставкою, безкоштовний для всіх охочих.
• Що означають символи традиційного орнаменту?
• Які з давніх традицій збережені донині?
• Які сенси об’єднують кримських татар та українців?

Об 11:00 запрошуємо на безоплатну кураторську екскурсію виставкою «MIRAS. Спадщина».

О 12:00 запрошуємо відвідати безкоштовну оглядову екскурсію Скарбницею.

🏛Адреса музеїв: вул. Лаврська, 9 (територія Національного заповідника “Києво-Печерська Лавра”).